De blokketendienst van Huawei Cloud heeft net zijn eerste grote update in twee jaar gekregen.

Ze gaan de enterprise blockchain arena binnen als onderdeel van een duwtje in de richting van empowerment van commerciële toepassingen.

Huawei kondigde een update aan voor zijn blockchain-gebaseerde cloud service, bekend als Blockchain Service 2.0, of BCS 2.0, tijdens een recente industrietop. Het lijkt erop dat de aankomende verbetering van het platform zal dienen als de eerste grote update sinds 2018.

Volgens Fangming Hong, president van Huawei Cloud China, Feng Xu, president van Huawei cloud applicatie-platform productlijn, en andere top messing van Huawei’s management team, de upgrade van het belangrijkste doel is om de schaal van het project voor commerciële toepassingen.

Het nieuwe en verbeterde platform zal naar verluidt voldoen aan de prestatie-eisen van 50000 transacties per seconde, of TPS, binnen een commerciële omgeving. Ter vergelijking: de Bitcoin-blokketen ligt gemiddeld rond de 5 TPS, terwijl Ethereum ongeveer het dubbele kan verwerken. Volgens de release zal de verhoogde verwerkingssnelheid van BCS de reikwijdte van het netwerk verder uitbreiden en helpen om blokketen toe te passen in grote commerciële omgevingen.

Hong zei dat Huawei’s BCS een continue ontwikkeling heeft doorgemaakt in samenwerking met bijna 100 partners in het hele land (evenals de steun van lokale overheden) sinds het in commercieel gebruik is genomen in 2018. Hij voegde daar nog aan toe:

„Het gecumuleerde aantal gezamenlijke keten, alliantieketen en intelligente activiteit heeft de 3000 overschreden, en het aantal deelnemers aan de blokketen heeft de 6000 overschreden.“

Xu verklaarde dat de Huawei Cloud Bitcoin Code tot nu toe meer dan 70 projecten heeft gelanceerd op zeven gebieden, waaronder financiën, logistiek, overheidszaken, productie, medische behandeling, energie en digitaal auteursrecht.

Een voorbeeld van een project dat via het platform is gelanceerd is de „Beijing Directory Chain“, die stadsmanagers bij verschillende lokale overheidskantoren helpt met de dagelijkse economische en sociale activiteiten. Xu legde dat uit:

„Sinds de toepassing ervan in oktober 2019, heeft de Beijing directory keten heeft de link up van 53 commissies, kantoren en 16 districten en provincies, die niet alleen kunnen helpen stadsmanagers om het stedelijk management niveau te optimaliseren, maar ook sterk ondersteunen van de online alle in een verwerking, het realiseren van de „laat meer gegevens lopen boodschappen, de mensen minder lopen boodschappen“.

Huawei zegt dat in de toekomst, het bedrijf hoopt op een nauwere samenwerking met de Chengdu high tech Zone om gezamenlijk de ontwikkeling en commerciële toepassing van blockchain technologie te bevorderen.

Het bedrijf zegt dat het ook blij is met meer lokale bedrijven om de blokketenindustrie ecologie aan te sluiten en gezamenlijke inspanningen te leveren om Chengdu’s blokketenindustrie snel op te bouwen tot een nationaal model voor blokketen toepassing.

Zoals Cointelegraph eerder meldde, hebben onderzoekers beweerd dat de onderneming blokketen markt zal blijven stijgen tot 21,07 miljard dollar in 2025.