DeFi Summer er over: Når tokenprisene faller, gjør deg klar for DeFi Fall – bokstavelig talt

Til tross for en nylig økning i tokenpriser, kan vi være midt i en langvarig nedkjøling av DeFi.

Bladene faller. Det blåser kald vind. Etter en varm, varm DeFi-sommer ser det ut til at vi er på vei mot et DeFi-fall (nei, men egentlig).

Etter en måned med nedadgående prisbevegelser virker det som om DeFi-markedet offisielt er midt i en utvidet nedkjøling.

Faktisk, av 42 DeFi-eiendeler oppført av kryptodatafirmaet Messari, viste bare tre positive prisbevegelser i løpet av de siste 30 dagene: Hegic, CoTrader og Uniswap. (Selv om det også skal bemerkes at 24 av 42 viste positive prisbevegelser i løpet av året, og at 7-dagers avkastning ser mye mer positivt ut enn 30-dagers utsiktene.)

Summer Lovin ’, skjedde så fort

Fallet i token-priser representerer en massiv vending fra DeFi-markedstrendene tidligere på året.

Tom Albright, administrerende direktør i Bittrex Global, sa faktisk til Finance Magnates at „juli og august var utrolig varme for kryptomarkedene generelt,“ og at „DeFi spesielt sprakk opp og kom frem i løpet av disse månedene.“

Faktisk kjørte DeFi-mani takknemlighet i altcoins, spesielt ERC-20-tokens, som er altcoins som er utstedt på Ethereum blockchain.

Ombalansering og korrigering

Hva kan forårsake nedkjøling?

En del av DeFi-fallet kan være en enkel markedskorrigering. Mens månedene med gevinster i DeFi-rommet var imponerende, var DeFi-tokens nesten utvilsomt overkjøpt i denne perioden.

Faktisk, i begynnelsen av august, sa Deniz Omer, leder for vekst i Kyber Network, til Finance Magnates at de astronomiske DeFi-gevinstene var „kortsiktige, i utgangspunktet“, og at „[…] det skulle være en balansering og en korreksjon på et tidspunkt , spesielt hvis flere blir med. ”

Det ser ut til at den korreksjonen kan skje nå.

Fall i tokenpriser kan også bli ytterligere drevet av en reduksjon i mengden avkastning som DeFi-tokens kan produsere for sine innehavere – en faktor som kan gi drivstoff til enda flere token-dråper.

Faktisk sa Waseem J. Mamlouk, finansiell rådgiver ved Nimbus Platform, til Finance Magnates at DeFi-tokenpriser “har kommet tilbake til mer normale nivåer ettersom avkastning også begynner å normalisere seg.”

Avkastning er en del av DeFi-økosystemet som gjør det mulig for tokenholdere å tjene fast eller variabel rente ved å investere krypto (og dermed gi likviditet) i et DeFi-marked. Som CryptoBriefing sa: “Å investere i ETH er ikke avkastningsbruk; Utlån av ETH på Aave for avkastning utover ETH-prisveksten er avkastningsbruk. ”

Avling oppdrett sies å være en viktig faktor i det som drev interessen for DeFi i løpet av sommeren. I midten av september publiserte imidlertid Bitcoin Trader og finansfirmaet SEBA en rapport som fant at „avkastningstrendingen i DeFi ikke er bærekraftig.“

Med andre ord var markedet på vei mot et punkt da tilbudet av avkastningsbønder ville overstige etterspørselen etter tokenlikviditet.

„Så lenge det er kjøpere for nye protokollpoletter, kan avkastningsbønder fortsette å hoppe blant protokoller,“ forklarte SEBAs rapport. Imidlertid „når kjøpere slutter å akseptere den andre siden av handelen, vil denne forstyrrede aktiviteten bli arrestert.“

‚Deranged‘ eller ikke, ser det ut til at markedet kan komme til det punktet hvor tilbudet av likviditet har oversteg etterspørselen.

„Da ting ble spesielt oppvarmet i løpet av sommeren for DeFi, hoppet mange mest skruppelløse mennesker inn.“

En annen faktor som kan bidra til nedkjøling av DeFi er avlingen av svindel som dukket opp under høyden av DeFi-mani. Mens høye priser i løpet av sommeren kan ha ført til større oppmerksomhet og nye brukere i kryptorommet, var ikke all den nylig genererte aktiviteten positiv.

Faktisk ser det ut til at varmen fra DeFi-sommeren har forårsaket et analogt fenomen til 2017 ICO-mani: en tilstrømning av svindlere og svindelartnere som håper å tjene raskt på den siste mani.

„Det bør også bemerkes at da ting ble spesielt oppvarmet i løpet av sommeren for DeFi, hoppet mange mest skruppelløse mennesker inn,“ sa Albright til Finance Magnates. „Det førte ut de verste aktørene i markedet som spionerte på de mest sårbare, og det var noen direkte svindel.“

Mens DeFi-svindel ikke har vært nesten like vanlig som ICO-svindelene som befolket kryptolandskapet i 2017, har det vært en rekke Defi-relaterte svindel som har kommet på scenen de siste månedene.

Bare denne uken kom det rapporter om at mer enn 50 kryptopåvirkere hadde en utførlig plan for å svindle DeFi-investorer ved å bruke ‚$ Few‘ -tegn som en pump-and-dump-ordning; i september ble minst tre DeFi-prosjekter identifisert som exit-svindel: LV Finance, Yfdexf.Finance og EMD.

Utover svindel har det også skjedd en rekke hendelser der hackere har utnyttet DeFi-protokoller for personlig vinning. For eksempel, DeFi-utlånsplattformen, tapte Bzx 8,1 millioner dollar i et nytt hackingangrep i midten av september, det tredje hacket forårsaket av feil kode i sine smarte kontrakter i år.

DeFi vil til slutt ‘Cannibalize’ sentraliserte børser

Det tilsynelatende økte antallet svindel som har dukket opp på DeFi-scenen, kan også bidra til nedkjølingen i DeFi-tokenpriser.

Utover det ser svindelen ikke ut til å påvirke det lange synet på hvor DeFi er på vei. En rekke fremtredende analytikere innenfor og utenfor kryptovalutaområdet tror at helt desentraliserte protokoller til slutt vil være normen i kryptoverdenen og muligens utenfor den.

Dette inkluderer Binance-konsernsjef, Changpeng Zhao, hvis nylige intervju med CoinDesk hadde tittelen „Binance CEO sier at han helt forventer at DeFi kan kannibalisere sin kryptobørs.“ Faktisk, at han, Zhao forventer at DeFi-protokoller til slutt vil vinne ut over Binances sentraliserte kryptobørs, som er den største delen av den nåværende forretningsmodellen.

„Vårt oppdrag er ikke å bygge en CeFi-sentral,“ sa Zhao. „Akkurat nå er det en av våre større virksomheter som støtter veksten vår. Men på lang sikt ønsker vi å presse desentralisering. ”

Imidlertid, hvis desentralisering vinner ut som den dominerende forretningsmodellen for handelsplasser i markeder for digitale eiendeler, ser Zhao ut til å ta en „hvis du ikke kan slå dem, bli med dem“ og si at Binance kan tjene på å skifte fokus å bygge desentraliserte applikasjoner.

„I fremtiden vil det finansielle systemet bli delt i tre deler.“

Bittrex Global konsernsjef, Tom Albright, tror også at DeFi etter hvert vil ‚kannibalisere‘ CeFi (sentralisert økonomi) børser.

„Han har rett,“ sa Albright, med henvisning til Zhaos kommentarer. Han mener imidlertid at sentraliserte utvekslinger aldri vil forsvinne helt.

„Min hypotese er at DeFi vil ta stedet for uregulerte sentraler som ikke krever KYC / AML og ignorerer sikkerhetsregler og generell overholdelse,“ sa han. „Sentraliserte børser vil eksistere samtidig med DeFi, men bare i regulert form.“

Mr. Albright mener at „i fremtiden vil det finansielle systemet bli brutt i tre deler,“ inkludert tradisjonell bankvirksomhet, ikke-DeFi-kryptosektoren og DeFi.

“Tradisjonelle banker og finansielle tjenester vil integrere og innlemme blockchain og crypto-teknologier, og sentralisert finansiering vil også spille en rolle som kobler til desentraliserte plattformer; libertarians vil bruke DeFi, ”sa han.

Dette gir en viss valgfrihet for brukerne: “hver bruker må bestemme sitt eget komfortnivå og risikonivå. Noen mennesker er komfortable med å håndtere private nøkler og analysere prosjekter, mens andre bare vil ha noe enkelt som fungerer. De vil ikke ha innsatsen som følger med DeFi. “

I tillegg kan sentraliserte børser fortsette å fungere som rampe inn i kryptoverdenen, selv om DeFi fortsetter å få høyere nivåer av fremtredende.

„DeFi-markedet avkjølet i utgangspunktet hele [Crypto] -markedet.“

Mens DeFi-nedkjølingen hovedsakelig er sentrert på, vel DeFi, har nedkjølingen hatt en effekt på kryptovalutamarkedene mer generelt.

„DeFi-markedet avkjølet litt i utgangspunktet avkjølt hele [krypto] markedet,“ sa Bittrex Tom Albright til Finance Magnates, som „presset en rekke detaljhandlere til sidelinjen. Dette førte til en samlet tilbaketrekning, konsolidering av gevinster og stabilisering etter stor volatilitet i juli og august. ”

Faktisk, mens DeFi har avkjølet, ser Bitcoin ut til å stabilisere seg. Da DeFi-markeder og Ethereum-baserte tokens gikk ned i løpet av september måned, handlet prisen på Bitcoin solid over $ 10.000-linjen.

I tillegg, med henvisning til data fra Skew, rapporterte CoinDesk at spredningen mellom seksmånedersperioden innebar volatilitet for Ether og Bitcoin, som måler den forventede relative volatiliteten mellom de to, falt til en 2,5-måneders lav på 4% i løpet av helgen, og la til til en nedgang på 21% de siste fire ukene.

Skew-sjef, Emmanuel Goh, sa til CoinDesk at tilbakegangen „kan signalisere en endring i markedsledelsen tilbake til Bitcoin etter et par måneder med fokus på Ethereum-komplekset.“

Som sådan kan Bitcoin føre markedsbevegelser i forkant av USAs presidentvalg, som vil finne sted tidlig neste måned.