Valar kanske dumpar Bitcoin på Gråskala, och en fondförvaltare kallar det „mycket bearish“

Valar kanske dumpar Bitcoin på Gråskala, och en fondförvaltare kallar det „mycket bearish“

Grayscale Trust , det institutionella fordonet för ackrediterade investerare för att få exponering för cryptocurrencies, har genomfört rundorna i kryptokretsar nyligen för att till synes böja Bitcoin-marknaden.

Rapporter bekräftar att företaget har köpt över 70 procent av alla Bitcoin Profit som produceras varje vecka, med förra veckans stash ensam över 19 000 BTC.

Detta leder till att många antar att fonden så småningom kommer att dumpa sina innehav på detaljhandelsinvesterare för att realisera vinsten. En framstående pengarförvaltare tror dock att det motsatta sker; dvs. valar som lossar sina anläggningar till Gråskala.

“Mycket bearish”

Peter Schiff, den berömda ekonomen och fondförvaltaren för global makro-partisk Euro Pacific Capital, är en lång tid Bitcoin kritiker . Han har tidigare berömt att valutan „kommer att gå till noll“ och anser att alla kryptomarknader är „värdelösa.“ Ekonomens insikter kan emellertid inte ignoreras, trots att han inte följer den bredare kryptoetos.

På lördagen tweetade Schiff att Grayscale köpte mer Bitcoin än gruvarbetare producerar sedan halva evenemanget den 12 maj. Trots detta indikerar fallande Bitcoin-priser att valar – eller stora innehavare – dumpar sina innehav i den institutionella fonden.

Gråskala ger investerare exponering för Bitcoin och andra kryptokurser via sin GBTC och andra namngivna produkter. Enligt sitt prospekt handlar en GBTC-aktie till 10 dollar på den öppna OTC-marknaden och har 0,00095996 BTC per aktie.

De förvaltade tillgångarna överstiger 3 miljarder dollar och Grayscale tar ut en investeringsavgift på 2 procent.

Samtidigt visar data från kedjeanalysföretaget Glassnode valföretag ökar, i motsats till vad Schiff sa:

Gråskala-produkter, inte bäst förstås

Trots Schiffs åsikt är Grayscales produkter inte de mest uppfattade vad gäller vad de faktiskt gör. Även om de till stor del definieras som en ETF, säger Ryan Watkins, analytiker på kedjeföretaget Messari, att människor ”överskattar” grovt beloppet av BTC som finns i förtroendet.

Som CryptoSlate rapporterade tidigare, tillåter Grayscales produkter inte investerare att sälja förrän efter en 6-månadersperiod. Watkins förklarar:

„Eftersom inga nya aktier läggs till kan investerare på sekundärmarknaden pressa priset på aktierna långt över värdet på de underliggande kryptokurserna.“

Ovanstående skapar högpremie för Grayscale-produkter, med ETHE – som spårar Ether – som säljer till 750 procent högre än faktiskt ETH. Detta skapar en arbitrage möjlighet.